KNJIGA "MESO"

Nedolgo nazaj je pri založbi Kmečki glas izšla knjiga, v katero Dušan razlil svoje znanje o pripravi mesa. Knjigo lahko naročite tudi prek SPLETNE KNJIGARNE. Za pokušino objavljamo njen uvod:

Meso je v prehrani ljudi zelo priljubljeno in že tisočletja njen glavni sestavni del. V sodobnem času so se prehranjevalne navade zelo spremenile in mnogo ljudi ga, čeprav neupravičeno, zapostavlja ali celo izključuje iz prehrane. Za pestro prehrano je meso vsekakor nepogrešljivo in tudi zato mu namenjam to knjigo.

Recepti so zbrani na osnovi 35-letnih izkušenj in dela za štedilnikom. Napisani so z nekoliko več razlage, kot bi bilo treba, in sicer z namenom, da jih lahko uporabljajo tudi ljubitelji kuhanja, ki nimajo strokovnega znanja. Večina mesnih jedi je verjetno že poznanih v domači kuhinji, mogoče pa kdaj komu zmanjka samo tista drobna malenkost, da bi na koncu dobili vrhunski kulinarični izdelek.

Knjiga je posvečena izključno mesnim jedem, zato se držimo naslednjega pravila: Do dobrega kosa mesa, se pravi kakovostnega in pravilno uležanega, je treba izkazati spoštovanje in iz njega narediti najboljše, kar je možno. Ne smemo ga prepekati ali razkuhavati, saj ga s tem osiromašimo vsega dobrega in uničimo ves trud, ki smo ga vložili v
predpripravo.

Da je meso lahko knjiga postala, se zahvaljujem mali klavnici Špan, ki nam je omogočila, da smo naredili posnetke mesa, Cvetu Soncu za fotografije in sinu Matjažu za pomoč v kuhinji.